Reisverslag 2: Introductieweekend in de VS!

21 augustus 2016 - Springfield, Missouri, Verenigde Staten

Hoihoi!

Allereerst wil ik iedereen enorm bedanken voor de vele berichten en reacties na mijn eerste blog, dat was superleuk om te lezen! Op het moment van schrijven kom ik net terug van de laatste activiteit van het introductieweekend hier, dus daar zal deze blog over gaan.

Frat houseIn tegenstelling tot in Nederland, waar de introductie een hele week duurt, duurt het hier dus maar een weekend. Ook de meest voorkomende activiteiten zijn anders, zo zie je in NL alles wat te maken heeft met alcohol (cantussen, kroegentochten en uitgaan) terwijl hier de meeste eerstejaars nog lang geen 21 zijn. Activiteiten met alcohol zoals in NL zijn dus nergens te vinden (behalve bij de Broeder- en Zusterschappen zoals in het huis hier op de foto), maar dat betekent niet dat het geen superleuk weekend is geweest!

Het begin van het weekend was wel een beetje saai, vrijdag hebben we namelijk van 09:00 tot 16:30 in een klaslokaal naar presentaties moeten luisteren over van alles en nogwat (vooral veel regels waaraan we ons moeten houden). Ook kregen we info over bepaalde programma's waarvoor je je kan inschrijven, waaruit er twee gelijk interessant voor mij waren. De eerste, het Green Bike program, maakt het mogelijk om een tweedehands fiets te lenen en als echte Nederlander is dat natuurlijk geweldig. Ook erg handig, aangezien het reizen naar de supermarkt of de binnenstad toch al gauw 20-30 minuten lopen is (Amerikanen pakken gewoon de auto, dat kunnen wij niet). Een Zuid-Koreaanse vriend vroeg me zelfs al of ik hem wilde helpen leren fietsen!

Het tweede programma, genaamd International Friend, koppelt internationale studenten aan Amerikaanse gezinnen met kinderen, om je nog meer in aanraking te brengen met de echte Amerikaanse cultuur. Je wordt dan uitgenodigd door dat gezin voor uitjes of activiteiten in de omgeving, dus dat lijkt me heel leuk om mee te maken!

Beer tasting

Toen de saaie presentaties voorbij waren zijn we met een grote groep naar Wallmart gegaan en net zoals in de supermarkt waar ik eerder was geweest, was het gigantisch, overweldigend zelfs. Toen we na bijna twee uur uit de winkel kwamen had ik naast wat boodschappen ook een lokaal gebrouwen bier kunnen scoren, aangezien ik wel benieuwd wat hoe dat zou smaken. Ik heb vervolgens in de bus een aantal mensen uitgenodigd om het die avond in mijn appartement te proberen en deze mini-party was supergezellig (ondanks dat het bier een beetje tegenviel).

NEC kijkenZaterdagochtend heb ik ondanks het tijdsverschil live een helft van de wedstrijd NEC-Heerenveen kunnen kijken (trouwe supporter he!), alvorens ik met een Duitse vriend naar de hypermoderne sportschool op campus ben gegaan. Het is dus zeker niet zo dat er niet gesport wordt! Ook in eetzalen zijn er zat gezonde opties beschikbaar qua eten dus dat is een meevaller. Wel eten ze hier op rare tijden, zo zijn de eetzalen gewoon dicht om 19:00, dus dat was vooral voor de Zuid-Europeanen in onze groep erg wennen.

Soccer match

Verder heb ik me opgegeven om mee te doen met de interne voetbalcompetitie van de universiteit, daar hoor ik binnenkort meer over. Wel hebben we al een wedstrijd bezocht van het eerste elftal van de universiteit, waarin ze 'The Miners' met 5-1 van de mat tikten, not bad! Ook de cheerleaders en de marching band (fanfare?) vierden de overwinning uitbundig dus dat was super om naar te kijken.

Lekker weer

Iets waar ik nog aan moet wennen is het weer hier in Missouri. Gemiddeld wordt het hier zo'n 31 graden en het kan al vroeg erg warm worden. Dit merkte ik zondag wel, toen het in de middag zelfs 37 graden was! Ook is het erg vochtig, wat het al gauw benauwd maakt wanneer het bewolkt is. Als de zon echter schijnt is het heerlijk en zoeken de studenten verkoeling op bij de vele fonteinen op de campus. Voor ons zat dat er helaas niet bij, aangezien wij meededen aan de BearWalk, een speciale loop waarbij de huidige studenten van Missouri State University de nieuwelingen welkom heten door hen toe te juichen. Ik heb op Facebook een filmpje gedeeld van een andere student waarop je kan zien hoe dit ging. Echt Amerikaans en over the top, maar leuk was zeker!

Group14102373_10210025428252815_7471090813829041730_nEen van de leukste dingen hier in de VS is het in aanraking komen met andere culturen. Niet alleen de Amerikaanse, maar ook die van de andere internationale studenten. Zo telt onze vriendengroep mensen uit onder andere Finland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Wallonië, Zwitserland en Zuid-Korea! Dit zorgt voor zo veel leuke gesprekken dat ik me hier nog geen minuut heb verveeld, hopelijk blijft dat zo!

Morgen beginnen mijn eerste colleges hier en ik heb al gehoord dat dat heel anders gaat zijn dan in NL. Ik denk dat ik mijn volgende blog post aan het eind van deze eerste week, dan zal ik daar meer over vertellen (mocht het interessant genoeg zijn)! Voor nu bedankt voor het lezen en groeten uit Springfield!

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Oma martens:
    22 augustus 2016
    hoi matthijs leuk deze verslagen van je reis en verblijf zo blijven goed op de hoogte groetjes van opa en oma